Mandag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Tirsdag

Torskerognsalat

Ingredienser

15 min - 4 personer


1 dåse torskerogn 200 g
2 spsk. creme fraiche
2 spsk. mayonnaise (brug evt. den hjemmelavet urtemayonnaise) link til opskrift
Saft af ½ citron
1 lille håndfuld krydderurter
Salt og peber

4 skiver rugbrød
1 agurk


Onsdag

Svinekød i wok med kål og æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


½ hvidkål (ca. 400 g renset kål)
4 gulerødder
2 æbler
400 g svinekød i tern eller strimler
1 spsk olivenolie
1 spsk grøn karrypasta
1 spsk friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk østerssauce
Salt og peber
50 g cashewnødder
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Nudler eller ris

 

 

 


Torsdag

Sandwich med kylling curry og kål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Kylling curry
1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
½ hvidkål
Sandwichbrød eller boller.


Fredag

Hakkebøf med stuvede rodfrugter

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, gulerødder og jordskokker
5 dl letmælk
3 spsk. hvedemel
1 bundt persille
Salt og peber