Mandag

Asiatisk kyllingesuppe med kål

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
4 gulerødder
1/4 hvidkål eller savoykål
1 porre
250 g svampe
1 rød chili
2 stilke citrongræs
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 ¼ liter hønsebouillon
2 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
1 potte thai- eller rød basilikum

Tilbehør:
Groft brød


Tirsdag

Pasta a la creme med porrer og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


3 porre
1 løg
200 g røget laks
1 bundt dild
400 g pasta fx penne
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber


Onsdag

Rodfrugter i kokosmælk

Ingredienser

30 min - 4 personer


750 g rodfrugter: persillerod, gulerod, pastinak, knoldselleri og jordskokker
1 spsk olie
2 hakkede løg
20 g friskhakket ingefær
1 udkernet, finthakket rød chili
2 fed knust hvidløg
1 tsk karry
1 dåse kokosmælk
Evt. grøntbouillon
Salt og peber
Frisk koriander


Torsdag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Fredag

Hakkebøf wok amok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g kål fx hvidkål, rødkål og grønkål
4 gulerødder
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. grøn karry
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
½ dl sojasauce
Saft af 1 lime
Østerssauce