Mandag

Porre-kartoffelsuppe med bacon og ristede svampe

Ingredienser

45 min - 4 personer


2 spsk olivenolie
1½ kg skrællede kartofler i tern
2 finthakkede løg
2 fed hakket hvidløg
1 porre i skiver, det grønne skal med
½ tsk peberkorn
10 kviste timian
1 spsk salt
1½ l vand
2 dl fløde 13 %
S
alt og friskkværnet peber

Topping
150 g bacon i terninger
200 g kantareller eller markchampignoner
1 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Brøndkarse eller bredbladet persille, brød


Tirsdag

Bland-selv-råkost med kylling og peanutdip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Råkost
1-2 rødbeder
¼ rødkål
¼ hvidkål
1-2 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
4 gulerødder
200 g grønkål
1 spsk. olivenolie
100 g rosenkål
2-3 æbler
50 g rosiner
lidt peanuts

Kyllingestiks
500 g kyllingebryst uden skind og ben 
1-2 spsk. olivenolie
stødt karry
salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning

Peanutdip
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

Tilbehør
Naanbrød eller pitabrød


Onsdag

Baronen & Baronessens kødsauce med squash pasta

Ingredienser

30 min - 4 pers


Kødsauce
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 gulerod
1 lille rødbede
1 lille pastinak
1 spsk. olie
400 g hakket oksekød
½ dåse hakket tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 lille dåse majs
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 spsk. paprika
Salt
Peber

 

Squashpasta
2 Squash (Find de mest lige squash, da de er nemmest at køre igennem spiralizeren)
1 Citron
1 spsk. olie
1/4 tsk. salt


Torsdag

Fiskefileter med rodfrugtfritter

Ingredienser

60+ min - 4 personer


8 rødspættefileter, rødtunge eller andre fladfisk
1 æg

Persillerasp
3 dl rasp
4 spsk hakket persille
1 tsk salt
Peber
2 spsk olie til stegning

Remosauce
2 dl pickles
2 dl creme fraiche 9 %
1 tsk karry
Salt og peber

Rodfrugtfritter
1 kg store kartofler
300 g rødbeder
4 persillerødder eller pastinakker
5 gulerødder
2 spsk tørret oregano
2 spsk olivenolie
1 spsk flagesalt


Fredag

Kartoffel-porre pizza med bacon

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
200 g kartofler
150 g bacon
2 spsk olivenolie
200 g mozarella
2 tsk tørret timian
Salt og peber