Mandag

Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 spsk friskreven ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber

Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt

Tilbehør
1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse

Tirsdag

Burritos med stegte ris og okse

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 oksebøffer
1 løg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
200 g kogte ris
1 fed hvidløg
Ca. ½ dl chilisauce
Salt og peber

1 bakke babyleaves
4 tomater
1 agurk
6-8 fuldkornstortilla


Onsdag

Spidskålsalat og kyllingefrikadeller med urter

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


Kyllingefrikadeller
250-300 g hakket kyllingekød
3-5 spsk. hakkede friske krydderurter, fx dild,
persille og timian
½ hakket rødløg
1 fed hvidløg
1 æg
1 spsk. sorte sesamfrø
Salt og peber

Spidskålsalat
1 spidskål
2 spsk. salt
20 mandler
2 spsk. sesamfrø, almindelige eller sorte
1 lille æble i fine tern
½ dl drænet yoghurt naturel
1 tsk. honning
1 tsk. sennep
Saften fra ¼ citron
1 fed hvidløg
Friskkværnet peber


Torsdag

Avocado med tomat og sorte bønner

Ingredienser

+60 min - 4 pers


250 g tørrede, sorte bønner
2-3 avocadoer
3 tomater
250 g frisk mozzarellaost
3 spsk limesaft
2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie
salt
3 spsk hakket persille
1 fed finthakket hvidløg
Evt. 1 tsk finthakket habanero eller anden rød chili


Fredag

Kødboller med svampe, porre og jordskokker

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 lille løg 500 g hakket kyllingekød
1 fed hvidløg
2 kviste frisk estragon
2 spsk. hvedemel  1 æg  Salt og peber

300 g jordskokker
2 porrer
250 g svampe
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 kviste frisk estragon
5 dl hønsebouillon
2 ½ dl fløde

Tilbehør
Basmati ris