Mandag

Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager

Ingredienser

30 min - 4 personer


Ca. 1 kg af de grøntsager, du har i køleskabet, eller 200 g rødkål eller hvidkål
200 g sprød salat, fx iceberg eller romainesalat
200 g gulerødder
1 avocado
2 tomater
1 lille løg
50 g græskarkerner (kan udelades)
600-800 g rest af kødsovs
4-6 tortillapandekager, gerne fuldkorn
2 dl græsk yoghurt, 10 % eller cremefraiche, 9 % eller 100 g revet fast ost
Jalapenos eller chiliflager
Evt. frisk koriander og jalapenos eller chili på efter smag


Tirsdag

Knuget kål med bacon

Ingredienser

45 min - 4 personer


Ca. 600 hvidkål
10 rosenkål
½ spsk. fint knust havsalt
3-4 tykke skiver bacon
 
Dressing
½ skalotteløg
½ tsk. revet skal af en usprøjtet citron
1½ dl piskefløde
2 tsk. citronsaft
2 spsk. hvid balsamicoeddike (eller hvidvinseddike + lidt honning)
1½ spsk. dijonsennep
2 spsk. god olivenolie
Salt og peber
½ tsk. kommensfrø
1 lille budt dild eller bredbladet persille


Onsdag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander


Torsdag

Tomatsuppe med ovnbagte croutoner

Ingredienser

30 min + bagetid - 4 personer


Tomatsuppe

2 kg tomater
2 rødløg
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 tsk. tørret timian
Salt og peber 

2-4 dl grøntsagsbouillon
Lidt sukker
Salt og peber
1 potte frisk basilikum

Croutoner

4 skiver hvedebrød uden kerner
2 spsk. olivenolie
Flagesalt


Fredag

Risotto med champignon og spinat

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grønsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 gram
50 g hel parmesanost
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
3 kvist persille
Salt og peber