Mandag

Babyleaves med jordskokker og æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g jordskokker
2 udkernede æbler i tern
2 spsk citronsaft
2 - 3 spsk syltet, finthakket ingefær
1 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
1 tsk honning
Salt og peber
1 fintsnittet rødløg
1 bakke babyleave, grøn
25 g salte mandler

Tilbehør
300 g røget mørbrad i tynde skiver
300 g Filonebrød


Tirsdag

Pasta med rucola-pesto og varmrøget laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


Rucola-pesto med peberfrugt
1 udkernet, rød peberfrugt
50 g rucola (ca ½ bakke)
½ dl ristede pinjekerner
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 fed knust hvidløg
2 spsk varmt vand
½ dl olivenolie 
350 g penne eller anden pasta
300 g varmrøget laks
Persille


Onsdag

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Ingredienser

45 min - 4 Personer


Dukkah
20 g mandler 
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks

2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie


Torsdag

Ristede pastinakker med sød tahindressing

Ingredienser

30 min - 4 pers


6 pastinakker
2 spsk smør
salt

Dressing:
2 spsk tahin
1 spsk ahornsirup
ca. 3-4 spsk vand
1 tsk stødt spidskommen
salt
Topping:
kerner fra 1 granatæble
4 stilke mynte


Fredag

Knase kylling med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning