Mandag

Kylling curry med ris

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Ris og naanbrød 


Tirsdag

Chili con carne med kålsalat

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Chili con carne
1 løg
2 røde chilier
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure, 140 g
1 dl bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidney bønner
Ca. 25 g mørk chokolade
Salt og peber

Kålsalat
¼ hvidkål
2 rødbeder
1-2 spsk olivenolie 

Tilbehør
groft brød
1 dl creme fraiche


Onsdag

Risparpirsruller med grønkål og krydret kød

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g grønkål
1 bundt frisk koriander
100 g spirer f.eks. bønnespirer eller ærtespirer
3-4 svinekoteletter
1 spsk olie
2 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
12 store stykker rispapir, ca. 150 g
3 spsk hakkede peanuts

Tilbehør: limebåde, sojasauce, sød chilisauce og peanuts.


Torsdag

Pasta med grøntsagssauce

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1/2 kg knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg
3-4 dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
Pasta

Tilbehør:
Parmesanost
Basilikum


Fredag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder