Mandag

Agurkesalat og hakkebøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


100 g quinoa eller bulgur
1 fed hvidløg
2 agurker
1 bundt radiser
1 rødløg
1 håndfuld persille
100 g fetaost
Salt og peber
1-2 spsk blå birkes

Dressing
Saft af 1 lime
2 spsk rapsolie
2 tsk flydende honning


500 g magert hakket oksekød
Salt og peber


Tirsdag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød


Onsdag

Kyllingeburger med agurkesalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryst uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 bakke babyleaves

Agurkesalat
1 agurk
1 rødløg
1 bundt frisk koriander 

Peanutsauce
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

4 burgerboller


Torsdag

Fiskefrikadelle med agurkeremoulade og ristede løg

Ingredienser

15 min - 4 personer


Agurkeremoulade
½ agurk
2 gulerødder
1 ½  dl creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1-2 tsk. stødt karry
1 kogt æg
50 g cornichoner
1 bundt dild
salt og peber

1 bakke babyleaves
4 skiver rugbrød
4 fiskefrikadeller eller 8 skiver koldt kød (fx roastbeef eller mørbrad)


Fredag

Kødboller med svampe, porre og jordskokker

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 lille løg 500 g hakket kyllingekød
1 fed hvidløg
2 kviste frisk estragon
2 spsk. hvedemel  1 æg  Salt og peber

300 g jordskokker
2 porrer
250 g svampe
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 kviste frisk estragon
5 dl hønsebouillon
2 ½ dl fløde

Tilbehør
Basmati ris