Mandag

Agurkesalat med quinoa og hakkebøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


100 g quinoa, evt. perlespelt eller bulgur
1 fed hvidløg
2 agurker
1 bundt radiser
1 rødløg
1 håndfuld persille
100 g fetaost
Salt og peber
1-2 spsk blå birkes

Dressing
Saft af 1 lime
2 spsk rapsolie
2 tsk flydende honning


500 g magert hakket oksekød
Salt og peber


Tirsdag

Biks med svampe

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g svampe fx karl johan, østershatte, kantareller eller champignon
1 rødløg
400 g kogte kartofler
100 g bacon i tern
400 g bagte, kogte eller stegte rodfrugter i mundrette stykker fx jordskokker, rødbeder, pastinakker, jordskokker eller knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
Salt og peber

Tilbehør: Rugbrød


Onsdag

Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 store oksebøffer 
1 spsk. olie
1 spsk. grøn karrypasta
1 spsk. frisk revet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. sojasauce

4 gulerødder
1 agurk
1 bundt radiser
1 bakke babyleaves eller babyspinat
300 g fuldkornspasta
1 bundt frisk koriander
2 spsk. peanuts
2 spsk. sesamfrø
Ristet sesamolie
Sojasauce


Torsdag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander


Fredag

Brændende kærlighed med rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


1,2 kg blandede rodfrugter, fx jordskokker, gulerod, pastinak og knoldselleri
2 dl letmælk
2 spsk smør
Salt og peber
4-5 løg
2 tsk smør + 2 tsk rapsolie
1 tsk balsamico
100 g lufttørret skinke i tynde skiver
1 knsp sukker

Pynt
Klippet purløg

Tilbehør
4 skiver ristet rugbrød