Mandag

Hjemmelavede cupnudler

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g kyllingefilet uden skind og ben
4 gulerødder
¼ kålhoved hvidkål
1 chili
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk rød karrypasta
1 spsk olivenolie
1 liter bouillon
200 g fuldkornsnudler
1 spsk sojasauce
1 spsk fishsauce
1 bundt forårsløg
1 lille bundt frisk koriander


Tirsdag

Rispapirsruller med grønkål og krydret kød

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g grønkål
1 bundt frisk koriander
100 g spirer f.eks. bønnespirer eller ærtespirer
3-4 svinekoteletter
1 spsk olie
2 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
12 store stykker rispapir, ca. 150 g
3 spsk hakkede peanuts

Tilbehør: limebåde, sojasauce, sød chilisauce og peanuts.


Onsdag

Snydepizza med agurk og parmaskinke

Ingredienser

30 min - 4 pers


4 naanbrød
2 spsk. olivenolie
1 lille håndfuld persille
2 kugler frisk mozarella
Salt og peber

Topping
1 agurk
8 skiver parmaskinke
2 spsk. sorte oliven
1 lille potte basilikum


Torsdag

Tjep chili med kålsalat

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
250 g champignon
300 g rodfrugter fx gulerødder, knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt kanel
½ spsk. stødt koriander
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 dl tomatpure
2 dl oksebouillon
1 dåse røde kidneybønner
Evt. chiliflager
Salt og peber

Kålsalat
300 g kål, gerne en blanding af rødkål og hvidkål 
2 æbler
1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
3 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning

Tilbehør
1 lille bundt koriander
Creme fraiche
1 lime
Nannbrød


Fredag

Sæsons ultimative hotdog

Ingredienser

30 min - 4 personer


Lynsyltet agurkesalat
2 tsk sennepsfrø
1 dl vand 
1 dl eddike evt. æbleeddike
1 dl sukker
½ tsk salt
1 agurk i papirstynde skiver

Bløde løg
450 g små rødløg 
1 spsk rapsolie
2 flutes (ca. 260 g i alt)

4 pølser
8 salatblade
Sennep og ketchup