Mandag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder


Tirsdag

Kylling curry med ris

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Ris og naanbrød 


Onsdag

Koteletter på italiensk

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Tilbehør
3-4 spsk. ricotta
½ tsk. flagesalt
2 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk basilikum
Brød eller kogt pasta


Torsdag

Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 spsk friskreven ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber

Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt

Tilbehør
1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse

Fredag

Fiskefileter med rodfrugtfritter

Ingredienser

60+ min - 4 personer


8 rødspættefileter, rødtunge eller andre fladfisk
1 æg

Persillerasp
3 dl rasp
4 spsk hakket persille
1 tsk salt
Peber
2 spsk olie til stegning

Remosauce
2 dl pickles
2 dl creme fraiche 9 %
1 tsk karry
Salt og peber

Rodfrugtfritter
1 kg store kartofler
300 g rødbeder
4 persillerødder eller pastinakker
5 gulerødder
2 spsk tørret oregano
2 spsk olivenolie
1 spsk flagesalt