Mandag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder


Tirsdag

Kylling curry med ris

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Ris og naanbrød 


Onsdag

Koteletter på italiensk

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Tilbehør
3-4 spsk. ricotta
½ tsk. flagesalt
2 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk basilikum
Brød eller kogt pasta


Torsdag

Pappardelle med grøntragout

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 rødløg
2 pastinakker
3 gulerødder
½ lille knoldselleri
1 bakke champignon, 250 g
2 spsk olie til stegning
3 kviste frisk timian
1 fed hvidløg
2 dl bouillon
1 dl fløde 9%
2 tsk majsstivelse
2 tsk Dijonsennep
Salt og peber
300 g pappardelle pasta
Friske krydderurter fx kørvel, persille, timian eller estragon

 

Fredag

Sæsons ultimative hotdog

Ingredienser

30 min - 4 personer


Lynsyltet agurkesalat
2 tsk sennepsfrø
1 dl vand 
1 dl eddike evt. æbleeddike
1 dl sukker
½ tsk salt
1 agurk i papirstynde skiver

Bløde løg
450 g små rødløg 
1 spsk rapsolie
2 flutes (ca. 260 g i alt)

4 pølser
8 salatblade
Sennep og ketchup