Mandag

Sprøde jordskokker

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g jordskokker
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
salt og peber
2 æbler
50 g valnødder
4 kviste frisk rosmarin
50 g parmesanost


Tirsdag

Porre-kartoffelsuppe med bacon

Ingredienser

45 min - 4 personer


4 porrer
2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
1 kg kartofler
300 g knoldselleri
1 l kalvebouillon
2 laurbærblade
4 timiankviste
150 g bacon
Salt og peber


Onsdag

Tortillas med oksekød og kidneybønner

Ingredienser

45 min - 4-6 personer


2 løg
1 gul peberfrugt
400 g hakket oksekød, højst 10% fedt
2 tsk olie
1 glas mild tacosauce (230 g)
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk oregano
1 dåse kidneybønner
Salt og peber
100 g revet mild ost 17%
8 tortillas, mexicanske pandekager, gerne fuldkornstortillas

Tilbehør
S
tave af 1 agurk
3 røde peberfrugter


Torsdag

Svampesaute med pasta

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g champignoner
1 spsk olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
Groftreven skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
Salt og peber
50 g semidried tomat
1 dl hakket persille
375 g spaghetti eller anden pasta

Pynt
50 g reven parmesanost


Fredag

Rødbedetærte med laks og peberrod

Ingredienser

60+ min - 4 personer


Tærtebund
80 g groft speltmel
80 g hvedemel
1 tsk salt
75 g smør
1-2 spsk koldt vand

Fyld
250 g laks
200 g rødbeder
50 g rucola
3 æg
2 dl creme fraiche
1-2 spsk friskrevet peberrod
salt og peber