Mandag

Grov råkost med rosenkål og rødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 gulerødder
1 lille persillerod, pastinak eller et stykke knoldselleri
100 g fintsnittede rosenkål
100 g finthakket grønkål
25 g salte græskarkerner
50 g sultanas rosiner

Dressing
3 spsk rapsolie
1 spsk vand
3 spsk citron- eller appelsinsaft
1 tsk honning
1 tsk grov sennep
Salt og peber

Tilbehør
4 ciabatta boller


Tirsdag

Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber

Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt

Tilbehør
1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse

Onsdag

Tortillas med spicy fyld

Ingredienser

30 min - 4 personer


8 gulerødder
300 g hakket oksekød max. 10 % fedt
1 glas medium eller mild tacosauce, 230 g
salt, peber
8 medium mexicanske tortillas
75 g reven pastaost

Tilbehør
1 ds. afdryppede kidneybønner
½ romainesalat
½ agurk.


Torsdag

Svampesaute med pasta

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g champignoner
1 spsk olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
Groftreven skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
Salt og peber
50 g semidried tomat
1 dl hakket persille
375 g spaghetti eller anden pasta

Pynt
50 g reven parmesanost


Fredag

Bland-selv-råkost med kylling og peanutdip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Råkost
1-2 rødbeder
¼ rødkål
¼ hvidkål
1-2 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
4 gulerødder
200 g grønkål
1 spsk. olivenolie
100 g rosenkål
2-3 æbler
50 g rosiner
lidt peanuts

Kyllingestiks
500 g kyllingebryst uden skind og ben 
1-2 spsk. olivenolie
stødt karry
salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning

Peanutdip
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

Tilbehør
Naanbrød eller pitabrød